zpět na aktuality

Den dětí s atletikou v Lounech

Dětský den žáci ZŠ Přemyslovců a některé lounské mateřské školy strávili na školním hřišti, kde se konala sportovní akce “Atletika pro děti”. Akce byla pořádaná ve spolupráci s Českým atletickým svazem, Ústeckým krajem a za personální podpory studentů lounského Gymnázia Václava Hlavatého.

Akci přišli osobně podpořit předseda komise Ústeckého kraje pro sport a volný čas pan Miroslav Novotný, lounský starosta pan Milan Rychtařík a místostarosta pan Pavel Csonka.

Tváří akce byl český atlet Radek Juška, jehož disciplínou je skok daleký. Je držitelem českého národního rekordu, výkonem 831 cm, z roku 2017 na Univerziádě v Tchaj-peji.

Děti si na akci mohly vyzkoušet různé atletické disciplíny a za své výkony obdržely odměny. Také mohly získat autogram od Radka Jušky a zeptat se ho na věci, které je zajímaly.

V odpolední hodinách byla akce zpřístupněna veřejnosti, která této možnosti hojně využila.

Sportovní den se vydařil a všichni si ho moc užili.

Děkujeme za report Ivaně Kocourkové. Snad jen dodáme, že za celý den dorazilo 550 usměvavých dětí a Radek Juška se nestačil podepisovat a odpovídat na zvídavé otázky dětí nebo učitelů. Samozřejmě největší odměnou dětem byla výzva, kdo překoná ve skoku Radka nebo se alespoň přiblíží? 320cm Radek Juška, 310 nejlepší výkon žáka 9. třídy a připojil se i pan ředitel s výkonem 270cm.  Super akce!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory