zpět na aktuality

Atletický den v Polešovicích s Filipem Sasínkem a Atíkem :-)

Krásné slunečné počasí, skvělá přátelská atmosféra, 9 škol celého okresu, 170 dětí, takový byl  12. ročník atletického čtyřboje pro 1.st., který se uskutečnil v pondělí 25. září ve sportovním areálu Základní školy Polešovice.
Díky výhře AP Polešovjata v celostátní soutěži atletických přípravek v rámci projektu Atletika pro děti hravě k nám zavítal maskot Atík a s ním český atletický reprezentant – běžec, bronzový medailista z halového ME – Filip Sasínek se synem Kaapem a Dita Franklová z atletického svazu.
Akce se účastnily tyto základní školy – Jalubí, Hluk, Ostrožská Nová Ves, Uherský Ostroh, Velehrad, Kunovice – Červená cesta, Buchlovice, Nedakonice a domácí Polešovice.
Po úvodním slově pana ředitele a Dity Franklové a společné rozcvičce se závodilo ve čtyřech kategoriích – mladší a starší, chlapci, dívky. Atleti 1.-3.tř. museli zvládnout běh 50m, běh 300m, skok z místa a hod medicinbalem, starší 4.-5.tř. zase bojovali v běhu na 50m, 300m, skoku dalekém a hodu kriketovým míčkem. Všichni si společně zaběhli vložený závod štafet 4x150m. Ti nejlepší obdrželi diplomy a medaile, věcné ceny, vítězné štafety získaly poháry. Všichni účastníci dostali náramky s logem závodu. V úžasné atmosféře byly vidět krásné výkony, spousta radosti z pohybu, přátelské fandění a povzbuzování. Ani naši hosté se nenechali zahanbit a soutěžili s dětmi ve skoku, hodu i štafetě. Mezitím probíhala autogramiáda Filipa Sasínka a Atíka. Náš sbor si pod vedením pí uč. Vaďurové připravil malé překvapení pro Filipa v podobě písničky k jeho sobotní svatbě.
Poděkování patří všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu krásného sportovního dne – rozhodčím a pomocníkům z řad učitelů, pomocníkům z řad žáků 2.st., SR za medaile a poháry.
Vše probíhalo v duchu fair play a my jsme rádi, že existují projekty jako je Evropský týden sportu, Atletika do škol, Pohybová gramotnost. Přináší nám nejen spoustu radosti z pohybu, ale také setkání s těmi nejlepšími sportovci a reprezentanty, účastnit se nejrůznějších sportovních akcí apod. Do společného sportování se zapojují rodiče. Díky podpoře projektů můžeme dále rozvíjet naše sportovní aktivity a pomáhat dětem najít tu správnou cestu nejen k pohybu a ke zdravému životnímu stylu, ale také k přátelství, férovosti, zodpovědnosti apod.
Naše škola opravdu sportem žije a snad to bude tak i dále a děti bude stále pohyb bavit a naplňovat.
Fotografie: Sára Mašková

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory