zpět na aktuality

Atletika Milevsko slavila s Atíkem

MILEVSKO – V úterý 17.10. odpoledne si atleti s dětmi a rodiči uspořádali slavnostní premiéru. Dorazil i maskot z českého atletického svazu Atík a spolu s ním i zástupkyně atletického svazu. Právě Atíka vyhrály děti z oddílu v rámci soutěže určené pro atletické oddíly a přípravky s názvem Atletika pro děti zábavně a hravě. Milevským dětem se podařilo vymyslet a natočit nejlepší překážkovou dráhu. Soutěže se účastnilo na 40 oddílů z celé ČR.

Více než 50 dětí se svými rodiči a Atíkem si mohli vyzkoušet deset atletických disciplín.

Atletika v Milevsku zažívá boom. Atletický oddíl Sokola Milevsko má v současné době kolem 100 členů. Z toho přibližně 25 členů tvoří žactvo a 60 přípravka. Právě ta si mohla poprvé vyzkoušet novou tartanovou dráhu na větší akci. Za velkým přílivem dětí do atletického oddílu stojí parta nadšených trenérů. „Jsme hrozně rádi, že tu tato dráha je. Určitě jsme si to všichni moc přáli. Když tu byla antuka, tak děti běhaly buď v bahně nebo v prachu. Jen málokdy se povedlo, že bylo ideální počasí. Spousty tréninků muselo dokonce odpadnout, kvůli dešti a nezpůsobilému terénu. Děti už nemusí dýchat prach z antuky,“ popsal radost trenér Martin Barda.

Milevští atleti se teď budou moci připravovat na tartanovém povrchu, na kterém se pořádají i soutěže. „Když jsme někam přijeli a už tam měli tartan, tak se mi běhalo lépe. Mohla to být ale i nevýhoda z toho pohledu, že děti na to nebyly zvyklé. Je to jiný běh, když máte tretry. Tohle je strašně příjemné na běhání, na cokoliv. Povrch se chová úplně jinak. Hlavně výhodou je, že můžeme trénovat mnohem intenzivněji, déle a za horšího počasí. Také údržba by měla být jednodušší,“ dodal další trenér Jan Pleskač.

Děkujeme za uspořádání akce 🙂

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory