zpět na aktuality

Atletika pro děti v Poděbradech

V sobotu 6.4. se tým Atletiky pro děti vypravil do Poděbrad. Po celý den se konaly závody v chůzi Poděbrady Walking, kde jsme nemohli již tradičně chybět. Atletika pro děti odstartovala nabitý sobotní celodenní program věnovaný atletice.

Dopoledne patřilo hlavně dětem. V 9,00hod. byly odstartovány závody v běhu s názvem „Běh pana starosty“. Přihlášeno bylo více jak 700 velkých i malých závodníků z místních základních škol. Následně se děti vydaly k nám na naši atletiku a vyzkoušely si splnit 8 atletických disciplín, za kterou obdržely drobnou odměnu

Velký zájem byl o výuka chůze, o kterou se postaral oddíl AC Praha 1890. Vedle chůze atletické si většina dětí chtěla vyzkoušet i chůzi bez zrakové kontroly díky spolupráci s Nadací Leontinka. Zde si děti vyzkoušely chůzi „naslepo“, čtení a poznávání obrázků pomocí hmatových obrázků a ilustrací.

Krásný den, krásné počasí a více jak 500 dětí se za námi přišlo podívat na atletiku. Samozřejmě nejoblíbenější byl zajíc Atík, se kterým se chtěl vyfotit snad každý. Unikátem se stal fotokoutek, kde se mohli malí i velcí účastníci vyfotit s originální zlatou medailí určenou pro vítěze chodeckých závodů. Krásná skleněná medaile nadchla úplně všechny.

Třešničkou a pomyslnou tečkou byla autogramiáda Víta Hlaváče, který se zanedlouho poté připravil na svůj start, kde zvítězil v krásném osobním rekordu a potvrdil tak účast pro Turecko.

Všem moc děkujeme a těšíme se do Pardubic v sobotu 13.4.

Fotografie ČAS- Ema Bučková

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory