zpět na aktuality

Soutěžení s Atletikou pro děti na AC Praha 1890

V květnu a červnu jsme na trénincích atletické minipřípravky AC Praha 1890 soutěžili s Atletikou pro děti. V rámci soutěže pro atletické oddíly a kluby jsme s dětmi absolvovali chodeckou štafetu, hod pěnovým oštěpem, skok do dálky, překážkový běh, speciální běžeckou štafetu a taky vrh koulí, resp. hod medicinbalem.

Štafeta v rychlo-chůzi kombinovala týmovou spolupráci s technicky náročnou disciplínou, ale naši malí atleti ji zvládli na jedničku. Při skoku do dálky testovali jak pokusy na podložce, tak vedle ní, aby nakonec zjistili, že někomu to jde lépe tak, jinému tak. Daleko nicméně doskočili všichni, takže trenérský štáb byl spokojen. Různé přístupy zvolili naši svěřenci i během překážkového běhu, kde na ně čekali nástrahy od přeskakování atletického žebříku po tematický slalom s florbalovou hokejkou a míčkem. Hod pěnovým oštěpem patří u nás k oblíbeným disciplínám a byl pro děti o to zábavnější, že jakožto součást soutěže. Vrh medicinbalem, byl pro některé děti novinkou ale popraly se s ní statečně stejně jako s naší speciální štafetou na závěr, kde měly místo běhu na každém úseku jiný atletický cvik.

Soutěž byla tak pro nás, trenérky, i naše svěřence nejen příjemným ozvláštněním tréninků, ale taky skvělou výzvou, které jsme se rádi účastnili a určitě se příští rok se jistě přihlásíme znovu.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory