zpět na aktuality

Tipy pro trenéry přípravek, 1. díl

Připravte se na dobu, kdy budete se svými svěřenci zase atletit!

1. Pokud šijete roušky, nevyhazujte odstřižky. Udělejte si z nich dlouhé pásky na hru „OCÁSKY“
Pravidla hry: Vymezíme prostor. Hráči si dají za kalhoty ocásek. Úkolem každého je ukradnout co nejvíce ocásků ostatním, ale zároveň zabránit, aby mu byl ocásek ukraden. Hrajeme na časový limit. Hru můžeme různě obměňovat.

2. Pokud máte v současné době větší spotřebu PET lahví, nevyhazujte víčka. Nalepte na ně naše zvířátka a připravte si je na různé hry.
Využití nálepek a víček jsme se věnovali v článku ZDE. Hry s víčky najdete také v našem seznamu her na odkaze ZDE. Víčka jsou potřebná například u her: Pašeráci, Veverka nebo Víčka.
Pokud zvířátkové nálepky nemáte, napište si o ně na email: irudova@atletika.cz a my vám je obratem zašleme (pošta zatím funguje).

3. Vyrobte si drobné pomůcky
Drobné pomůcky vždy zpestří společný trénink. Vyrobit si můžete různé kartičky s čísly, obrázky, štafetové kolíky či papírové koule.
Trenérka Dita Franklová z oddílu Atletika Človíček nám napsala:
„U Človíčků je nejvíce využívaný pro výrobu cvičebních pomůcek PAPÍR. Třeba KOULIČKY slouží nejen pro samotné házení, ale dá se s ním hrát i hry Veverky a Kuny či Zaháněná. K jejich výrobě stačí noviny a tmavá lepící páska. Doporučuji udělat několik velikostí kouliček pro děti různého věku.“

Blíží se léto a s ním i využití populárních „ZMRZLINOVÝCH“ KORNOUTŮ. Vytvořte si různě velké kornouty, které využijete např. na různé štafety (nošení balonků jako zmrzliny, nošení víček apod.).

Z internetu je možné stáhnout i různá PEXESA nebo si vyrobit vlastní. Každopádně doporučujeme pexeso zalaminovat, vydrží déle.

Zajímavý tip od trenérky Dity nakonec:
„Sbírejte KORKOVÉ ŠPUNTY. Láhev vína tedy otevírejte velmi opatrně, abyste korek moc nepoškodili. Uschovejte ho. A jak špunty později můžete využít? Nejmenší děti mohou běhat a dávat špunty do otvorů u kuželů nebo do met. Pokud na špunty napíšete čísla, hned se z dětí mohou stát Roznašeči, Nosiči čísel na předem stanovená místa atd. Každopádně nesoutěžte, kdo bude mít po tomto nelehkém období více korkových špuntů!“

Napište nám své tipy, jak se připravujete na dobu, kdy se svými svěřenci budete opět atletit.
My je rádi zveřejníme.

Pojďme se inspirovat navzájem!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory