zpět na aktuality

Nový školní rok a s ním i další ročník projektu ATLETIKA PRO DĚTI DO ŠKOL

Projekt je od svého začátku určen pro první stupeň základních škol. Napomáhá tomu, aby malé školáky tělocvik nejen bavil, ale aby pochopili, jak důležité je, že se pohyb stane součástí jejich zdravého životního stylu.

Atletika uzpůsobená pro nejmenší nenutí děti ke specializaci, je zaměřená na všestrannou pohybovou aktivitu, což je podle našeho názoru ideální pro obohacení hodin tělesné výchovy. Učitelé mohou těžit z její nesporné výhody- všestrannosti. Běh, skok a hod jsou totiž pohybové aktivity, které jsou základem nejen pro jednotlivé disciplíny v atletice, ale i skvělým odrazovým můstkem pro jiné sporty.

V loňském roce se našeho projektu zúčastnily dvě stovky základních škol z celé republiky.  V případě zájmu o projekt kontaktujte Ditu Franklovou dfranklova@atletika.cz

Z každé školy se může zapojit jedna i více tříd, popřípadě celý první stupeň.

Přihlášené školy získají CERTIFIKÁT o zapojení do projektu. Letos bude certifikát stejně jako loni „interaktivní“ a učitelé s dětmi si budou moci na něj lepit pohybové nálepky vyjadřujících konkrétní pohybové dovednosti či schopnosti. Také pošleme drobný úvodní dárek.

Během školního roku se budeme těšit na vaše zprávy, které nám o svém atletění zašlete. Plnohodnotně zapojené školy, tedy ty, které nám na konci školního roku zašlou foto svého vyplněného certifikátu a během roku se nám ozvou minimálně se zimním a jarním zpravodajstvím, obdrží v červnu  závěrečný dárek.

Velmi si zakládáme na vzájemné komunikaci s těmi, kteří se do našeho projektu zapojí. Školy od nás dostávají veškeré informace o školeních, nových metodických materiálech, prostě o dění v  „malé atletice“ a to jak emailem, tak i pomocí webových stránek a FB našeho projektu. Zmíněné informační kanály pak slouží k prezentaci toho, co jednotlivé školy v rámci atletění podnikají.

——————————————————————-

Učitelé se často ptají, co přesně jim zapojení se do projektu přinese. Přinášíme pár nejdůležitějších bodů.

Metodické materiály (některé zdarma, jiné za zvýhodněnou cenu) – Metodický film Atletika pro děti do škol, brožura Atletika pro děti, kniha Atletika pro děti a jejich rodiče, učitele a trenéry, aj.

Školení a semináře – možnost účasti na školení Atletiky pro děti do škol v rámci DVPP a na odborných atletických školeních a seminářích

Soutěže a akce – atletické soutěže pro 1. stupeň ZŠ: Atletický trojboj, Štafetový pohár, různé další akce a korespondenční soutěže vypsané Českým atletickým svazem

Pomůcky pro školní atletiku – jednotlivé pomůcky nebo celou školní sadu si lze zapůjčit na určitou dobu nebo zakoupit přímo od výrobce

Tištěné materiály – diplomy, letáky, papírové medaile a rozvrh hodin máme ke stažení přímo z naší webové stránky.

Více informací o ATLETICE PRO DĚTI DO ŠKOL najdete v sekci ŠKOLNÍ ATLETIKA a také v letáku v příloze.

Těšíme se, že s námi v nadcházejícím školním roce 2022/23 budete atletit!

 

Ke stažení

APD_SKOLY_web 01. září 2019

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory