zpět na aktuality

Tipy pro trenéry přípravek, 3. díl

V dalším dílu naší „poradny“ přinášíme zajímavé nápady pro výrobu pomůcek, které lze využít při tréninku malých (i větších) atletů.  Autorem je Roman Paulík, trenér z atletického oddílu 4All Valtice a učitel na ZŠ Valtice.

UKAZATEL
„Ukazatel/měřidlo pro skok daleký jsme vytvořili v loňském roce při školních pracovních činnostech dívek 9. ročníku. Použili jsme pět plechů o velikosti cca 40 x 40 cm (tento plech ležel několik let ve školní dílně). Nejprve děvčata ohnula plechy v půli a poté jsme je natřeli červenou a bílou barvou. Značení po 10 cm jsem již dělal sám ve volné hodině. Ukazatel měří od 350 cm do 560 cm, což je pro školní účely postačující. Práce nám zabrala asi 2 hodiny. U renomované firmy by takový ukazatel stál určitě mnoho peněz, nás nestál fakticky nic…,“ napsal nám trenér Paulík.

STARTOVNÍ BLOKY
Dalším zajímavým nápadem jsou jednoduché startovní bloky, využitelné hlavně v tělocvičnách. Nápovědou k výrobě bloků i ukazatele jsou přiložené fotografie.

Pokud máte vhodné podmínky, aby mohly tyto pomůcky vzniknout (materiál, nářadí,…), neváhejte s jejich výrobou! Vaši svěřenci to, až se znovu uvidíte, určitě ocení. A že tato výzva není jen pro šikovné trenéry, ale i trenérky, dokazuje to, že se na výrobě ukazatele podílela hlavně děvčata!

Romanu Paulíkovi moc děkujeme a posíláme mu oranžové trenérské tričko.  Tričko poběží i k vám, pokud se prostřednictvím nás podělíte s ostatními trenéry o svoje nápady. Napište nám, rádi vaše příspěvky zveřejníme!

Tipy pro trenéry přípravek, 1. díl a 2.díl najdete na našem webu.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory